Resultaten gebruikerssurvey

Even geleden hebben we via een enquête jullie reacties gevraagd op de Toogethr Cycles app. Dank aan iedereen die daar tijd voor heeft gemaakt. Uit de enquête zijn verschillende actiepunten naar voren gekomen, waar we mee aan de slag gaan.

Over het algemeen zijn jullie heel positief!

 • De meerderheid van de respondenten (54%) gebruikt de app vaker dan 3 keer per week. Slechts 9% gebruikt de app maar 3 keer per maand.
 • De app krijgt van de meeste respondenten (71%) een 7 of hoger als rapportcijfer.
 • De voornaamste redenen om de app te gebruiken zijn:
  • Fietsen voor beloningen (87%)
  • Fietsen voor goede doelen (68%)
  • Fietsen om IJmond te helpen hun duurzaamheidsdoelen te behalen (60%)
  • Fietsen om uitgedaagd te worden (57%)
 • 86% zou de app aanbevelen aan een collega of vriend(in)
 • 81% doet regelmatig mee met de fietschallenges. Zij geven aan dat ze door de prijzen en de uitdaging het meest worden gemotiveerd om mee te doen

We zijn erg blij met de resultaten! Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Zo geven een aantal mensen aan dat ze graag zouden willen dat de app automatisch de ritten start en stopt zodat dit niet meer handmatig hoeft. En ook geven een aantal personen aan dat hun fietsritten soms niet helemaal worden geregistreerd. Hieronder kun je lezen wat je zelf kunt proberen om dit te verhelpen.


Hoe zorg je er ook alweer voor dat alle ritten goed geregistreerd worden?
Het is natuurlijk erg zonde als je een rit maakt maar geen punten krijgt! Dus daarom nog even alle belangrijke zaken op een rijtje.

 • Ben je klaar om te gaan fietsen? Open dan de app en tik op ‘Start‘, dan kun je je rit beginnen. Ben je aangekomen op de plaats van bestemming, tik dan op ‘Stop‘. Zeker voor je woon/werkrit is het belangrijk om echt van het begin tot het eind de app aan te zetten.
 • Sta je tijdens de fietsrit lang stil? Tik dan op ‘Pauzeer fietsrit‘.  Zodra je weer verder fietst, tik je op ‘Hervat fietsrit‘, dan worden je kilometers weer geregistreerd.
 • Vertrek je regelmatig op dezelfde tijd? Plan je fietsritten dan alvast in de app. Een kwartier van tevoren krijg je een melding dat het bijna tijd is om te vertrekken. Dat helpt je om eraan te denken de app te starten op het moment dat je vertrekt!


Dit helpt om je rit goed te registreren en punten te ontvangen

… zorg voor een stabiele internetverbinding
… zet je GPS instellingen goed (lees hier hoe je dit doet)
… gebruik bij voorkeur één GPS-app. Het gebruik van bijvoorbeeld Strava en Toogethr tegelijkertijd, kan een foutmelding opleveren
… zet de batterijbesparing op je telefoon uit (de Toogethr app gebruikt niet heel veel extra batterij)
… zet tijdelijk de wifi-verbinding op je telefoon uit


Nieuwe ontwikkelingen
We blijven hard aan het werk om nieuwe features aan de app toe te voegen. Doe intussen fanatiek mee met de challenges die we jullie aanbieden en blijf fietsen!


Vragen?
Wil je meer informatie of heb je vragen over Toogethr Cycles? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar support@toogethr.com.